Vi holder sommerferie - pakker sendes i uge 32

Om Ibens Keramik

Håndlavet håndværk tager tid. I forvandlingen fra rå lerklump til færdigt keramik er der mange arbejdsprocessor, og jeg holder af dem alle hver og en. Derfor er det også de færreste af dem, jeg optimerer, fordi de for mig alle er en del af håndværket og arbejdet med det organiske materiale. Og fordi gode ting tager tid, og det må de gerne.

I værkstedet på Fyn er der kun mig til at ælte, veje ler af, trække hanke, dreje, glasere, slibe og brænde. Jeg gør det hele i hånden. Og sådan skal det blive ved med at være. For jeg har lovet mig selv, at arbejdet med keramikken ikke skal blive for travlt. Det skal være sjovt og fuld af ro og fordybelse.

Udover mig og de to værkstedshunde, Erik og Holger, så kan du også møde min værkstedsninja Christine. Hun svarer jer ofte i indbakken, pakker ordrer, tager billeder og styrer de sociale medier.

Når jeg arbejder med leret, kræver det organiske materiale noget af mig. Jeg er nødt til at være i balance og have jordforbindelse for at kunne producere noget ved drejeskiven. Det kan jeg godt lide, og jeg forestiller mig, at det netop er fordi leret er et organisk materiale.

De mange farver, den lette keramik og de organiske former er kendetegnene ved keramikken på hylderne i butikken. Og selvom jeg har eksperimenteret med andre former, så er det som om, mine fingre altid vender tilbage til det lette og organiske.

Farverne på kopper, krus og tallerkner er mange og ofte kommer nye til. Og selvom de alle hver især er smukke, så er de også funktionelle. De kan holde til hverdagens mange kaffeslabberaser og teselskaber, og dét er for mig noget af det vigtigste, når jeg designer min keramik.

I værkstedet bliver alt genbrugt lige fra vandet, jeg vasker mit værktøj af i til resterne af ler. Jeg kan af princip godt lide tanken om, at alt bliver brugt igen. Også selvom det økonomisk nok ikke er helt så bæredygtigt.
Når keramikken bliver pakket i butikken og sendt ud til kunder i landet, er det også med genbrug i tankerne. Kasserne er lavet af genbrugt pap, og fyldet i kasserne er lavet af majs og vand og kan smides direkte på komposten. Det giver god mening for mig.